Srbija ponovo šokirala Francusku
Foto - EPA

Sjajna igra komšija

Srbija ponovo šokirala Francusku

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala je još jednu fantastičnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i uzela je bod na gostovanju kod Francuske (26:26).

Nakon što su prije nekoliko dana slavili na domaćem terenu sa 27:24, rukometaši Srbije su večeras u Creteilu odigrali neriješen meč.

Odlično ostvaranje meča imali su gosti. Poveli su sa 4:1, ali zatim malo pali pa Francuska pravi seriju 6:2 i dolazi do prvog vodstva na utakmici od 7:6 u 14. minuti meča.

Ipak, Srbija igra fenomenalno do kraja prvog poluvremena. Potpuno su dominirali nad Francuskom i na odmor su otišli sa tri gola prednosti, 15:12.

Srbija je imala konstantno vodstvo i u nastavku meča. Međutim, u samom finišu Francuzi su uspjeli da izjednače, a bod im je donio Mahe. Imali su šut i za pobjedu, golman Srbije je sjajno odbranio.

Mijajlo Marsenić je predvodio Srbiju sa osam golova u ovom meču, Petar Đorđić je dodao šest, dok je kod Francuske Ludovic Fabregas zabio pet golova.

Srbija je ovim rezultatima protiv Francuske doslovno osigurala plasman na Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Belgije i Grčke bi za njih trebale biti rutina.

Od Eura ih samo neki nevjerovatni porazi od ovih selekcija mogu odvojiti.

Top Komentari

dragonBH
Zaboli nas...
6 3
user1583752673
Dobro ljudi igrali. Zasluzili su i pobjedu gledao sam utakmicu. A mi mrtvu Estoniju ne mozemo pobjedit
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi