Francuskinje u Parizu bez problema izborile finale

Evropsko prvenstvo u rukometu

Francuskinje u Parizu bez problema izborile finale

Reprezentacija Rusije, koja je nešto ranije savladala Rumuniju, saznala je protivnika u finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj, a to je reprezentacija domaćina.

Naime, Francuskinje su večeras u Parizu u polufinalu bez problema savladale Holandiju rezultatom 27:21.

Iako je Francuska bila veliki favorit, Holandija se dobro držala u prvom poluvremenu koje je čak uspjela riješiti u svoju korist rezultatom 12:11.

Ipak, u drugom poluvremenu su se stvari potpuno promijenile. Francuskinje su "dodale gas", polovinom nastavka stigla do +6, a potom i +8 i na kraju lagano privele susret kraju.

Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Nze Minko sa pet golova, dok su po četiri dodale Dembele, Edwige i Flippes.

Kod Holandije se istakla Abbingh sa sedam pogodaka.

Finalni duel zakazan je za sutra i počinje u 17:30 sati.

Polufinale Evropskog prvenstva:

Francuska - Holandija 27:21

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Francuska: Ayglon 1, Coateanea 2, Dembele 4, Edwige 4, Flippes 4, Foppa, Glauser, Houette 1, Kanor 1, Lacrabere 1, Leynaud, N'Gouan, Niombla 1, Nze Minko 5, Pienau 1, Zaadi 2.

Holandija: Abbingh 7, Amega, Bont, Duijndam, Dulfer 2, Freriks, Groot 3, Knippenborg, Kramer, Malestein 4, Polman 4, Rozemalen, Smeets, Van der Heijden 1, Visser, Wester.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi