Francuzi pred Euro doživjeli poraz od Danaca

Prijateljski susret

Francuzi pred Euro doživjeli poraz od Danaca

Rukometna reprezentacija Francuske doživjela je poraz pet dana pred Euro u prijateljskom meču na domaćem terenu od Danske. Rezultat je nakon uzbudljive završnice bio 31:30. 

Francuzi, koji će u grupi na Euru biti sa našom BiH, odigrali su slabo prvo poluvrijeme koje su na kraju izgubili sa tri gola razlike.

U nastavku su se trgnuli i meč uveli u vrlo uzbudljivu završnicu, ali ipak nisu mogli izvući ni remi protiv Danaca koji su uspjeli da slave minimalnu pobjedu.

Francuzima je ovo inače bio drugi pripremni meč pred Euro, a prije dva dana u prvom meču su porazili Srbiju sa visokih 14 razlike. S druge strane, Danci su prije ovog meča porazili i Norvežane koji će također igrati s nama u grupi i to sa 28:26 i na taj način su pokazali da su jedni od glavnih favorita za zlato.

Podsjetimo, Francuska u prvom meču na Euru u petak navečer igra protiv reprezentacije Portugala, a protiv našeg tima igra u 3. kolu.

Top Komentari

Arnel925
Mi cemo ih slomiti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi