Didier Dinart pred Euro ima još samo jednu dilemu

Francuzi su u grupi za BiH

Didier Dinart pred Euro ima još samo jednu dilemu

Admin Čaušević

Francuska koja slovi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje Evropskog prvenstva će u grupnoj fazi igrati protiv Bosne i Hercegovine. 

Francuzi su se okupili prošle sedmice, odradili su prvu fazu priprema te im je selektor Didier Dinart dao dva slobodna dana zbog praznika.

Dinart pred put u Norvešku ima još jednu dilemu, a to je ko će biti drugi golman na završnoj smotri najboljih evropskih rukometnih selekcija.

"Jedinu" je zacementirao Vincent Gerard, dok se za pozciiju drugog golmana bore Wesley Pardin i Yann Genty.

"Vincent Gerard je broj jedan, već se dokazao na najvećem nivou i dio je kolektiva. Tu su Wesley Pardin i Yann Genty, obojica rade s trenerom Jean-Lucom Kiefferom i tek ćemo donijeti konačnu odluku. Vincent će braniti u obje pripremne utakmice, dok će Yann i Wesley dobiti šansu u po jednoj", rekao je Dinart.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Inače, prije Evropskog prvenstva Trikolori će odigrati pripremne mečeve protiv Srbije i Danske.

"Protiv Srbije i Danske pokazat ćemo sve ono što smo do sada uradili, dok ćemo protiv Danske završiti pripreme. Zadovoljan sam zalagsanjem igrača", kazao je Dinart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti