Dinart okupio Trikolore, zvučno ime pod znakom pitanja

Francuzi počeli s pripremama

Dinart okupio Trikolore, zvučno ime pod znakom pitanja

Admin Čaušević

Francuska će na predstojećem Evropskom prvenstvu u rukometu igrati u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Norveškom i Portugalom.

Francuzi koji su uvijek u užem krugu favorita su s pripremama počeli danas, a selektor Didier Dinart je pozvao 18 rukometaša.

Kako sada stvari stoje pod znakom pitanja na Evropskom prvenstvu je nastup Luke Karabatića, ali i Kentina Mahea koji će se na parkete vratiti tek krajem marta.

"Iz mog iskustva kao defanzivac sa nekoliko slomljenih prstiju, mogu reći da to nije ozbiljna povreda. Tako da bi Luka mogao profitirati od nešto bržeg oporavka", rekao je Dinart.

U prvoj fazi priprema Dinar će računati na sljedeće igrače:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Golmani: Genty, Gérard, Pardin
Lijeva krila: Grébille, Guigou
Lijevi bekovi: Lagarde, Prandi
Centralni bekovi: Claire, Nikola Karabatić, Richardson
Desni bekovi: Dipanda, Mem, Remili
Desna krila: Abalo, Porte
Pivoti: Fabregas, Sorhaindo, Tournat

U sklopu priprema Francuzi će trećeg januara igrati protiv Srbije u Metzu te tri dana kasnije u Pariziu protiv Danske u okviru takmičenja Zlatna liga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi