Ni Danci nisu mogli lako čuvati simpatičnog debeljucu, ali Kongo nije imao nikakve šanse za pobjedu
Foto - EPA

Gauthier Mvumbi Thierry zabio četiri gola

Ni Danci nisu mogli lako čuvati simpatičnog debeljucu, ali Kongo nije imao nikakve šanse za pobjedu

M. Šljivak

Danska je u 2. kolu grupe D Svjetskog prvenstva savladala Kongo sa uvjerljivih 39:19.

Naravno, favorizovani Danci nisu imali previše problema protiv ove afričke selekcije. Bilo je samo pitanje sa kolikom razlikom će se meč završiti, a na kraju je bilo plus 20.

Hansen je predvodio Dansku sa osam golova u ovom meču, a najveću pažnju je naravno privlačio debeljuca u redovima Konga Gauthier Mvumbi Thierry.

Pivot ove selekcije je odigrao dobar meč i zabio je četiri gola Dancima, baš kao i Bouity.

Mađarska je u grupi A deklasirala Urugvaj sa 44:18.

Ova selekcija e vodila od prve do zadnje minute, a do trijumfa ih je vodio Mathe sa osam golova.

Derbi večeri između Poljske i Španije donio je dosta uzbuđenja, a na kraju je Španija došla do pobjede u finišu rezultatom 27:26.

Španci su vodili gotovo cijelim tokom meča. Ipak, sredinom drugog poluvremena su dopustili Poljacima seriju od 5:0 kojim ova selekcija dolazi do prednosti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Imali su Poljaci i neriješen rezultat u 58. minuti 25:25, no Španija je uspjela da u ključnim trenucima odigra fantastično i da dođe do pobjede.

Dujshebaev je vodio Špance do pobjede sa šest golova, Entrerrios i Fernandez su dodali po pet, dok je kod Poljske Sicko postigao šest golova.

Top Komentari

makelele
Dajte covjeku tepsiju bureka i poslije 3 tanjire baklave.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi