"Gdje počinje BiH tu prestaje logika"

Mirsad Terzić, kapiten rukometne reprezentacije BiH

"Gdje počinje BiH tu prestaje logika"

Mirsad Terzić, kapiten rukometne reprezentacije BiH nije bio iznenađen odlukom EHF o slučaju "Nuić". Kaže kada se vratio u Vezsprem, trener Ljubomir Vranješ mu je rekao da nikakve dileme ko će igrati baraž - Švicarci.

"Sa sportske strane mi žao, jer smo ubilježili dvije uvjerljive pobjede i nije mi jasno zašto su Švicarci toliko bili zapeli. Oni su se međutim žalili na ekakve druge neregularnosti, da nismo bili korektni...", kazao je Terzić za Sportsport.ba i nastavio:

"Najviše mi je međutim žao naših ljudi koji nas vole, koji su nas u Tuzli bodrili, pričali desetak dana o rukometu i kojima smo mi bili neki izlaz iz sumorne svakodnevnice barem tih desetak dana. Ja neću da pljujem po kući iz koje dolazim, niti smatram da treba sjeći glave, ali je činjenica da ne bi bili suspendirani da im nismo dali povoda. Nakon kiksa u Litvaniji svi smo željeli pokazati svoje pravo lice, dali smo i više od maksimuma protiv Švicaraca, pokušali izaći iz kolotečine, ali kako kod nas kažu 'gdje počinje BiH, prestaje logika", kategoričan je Terzić.

On u dugogodišnjoj karijeri nikad nije doživio nešto slično.

"Nisam direktno, zaista, ali sam čuo da je Monpeiller nekada davno isto kažnjen u Ligi prvaka. I to zbog nekog juniora koji nije bio u zapisniku. Nije čak ni nastupio."

Kako dalje. Kako da igrači pronađu motiv?

"Ne znam koje su nam uopće sljedeće akcije. Savez je u problemima i sa našim klubovima, ne znam kako će to rješiti. Što se mene konkretno tiče, ponavljam igrao bih konkretno za ljude koji žive rukomet, vle reprezentaciju i zdušno nas bodre. Ako njima možemo priuštiti minimum zadovoljstva svojim igrama, to je dovoljan motiv da igramo. A da su odricanja velika, jesu jer većina igrača nastupa u klubovima koji su organizirani na mnogo većem nivou", kazao je Terzić i na kraju dodao:

"Žao mi je i selektora Šumana. Valjda bi se nakon svega čime se bavi, trebao baviti i zapisnikom", bio je ironičan Terzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi