Geronina Srbija bez problema savladala Grčku
FOTO - EPA

Kvalifikacije za EP

Geronina Srbija bez problema savladala Grčku

A. Beganović

U 3. kolu grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rukometna reprezentacija Srbije bez većih problema je nadigrala Grčku (31:21).

Nakon što su u prva dva kola osvojili tri boda u duelima sa Francuskom, izabranici Antonija Gerone nastavili su sa dobrim igrama.

Grčka osim na samom počeku meča nije bila ozbiljan protivnik za Srbiju, a na kraju konačnih 31:21 je i zapravo i pokazuje razliku u kvaliteti ove dvije ekipe.

Bogdan Radivojević sa osam, te Mijajlo Marsenić i Lazar Kukić sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Srbije.

Kod Grčke sa šest pogodaka najefikasniji je bio Christodoulos Mylonas, a po tri su dodali Dimitros Tziras i Andreas Arapakopoulos.

Kvalifikacje za Evropsko prvenstvo:
Srbija - Grčka 31:21 (15:12)

Top Komentari

velezovac
E ovo je razlog zbog cega mi ne igramo ne prvenstvima,sto nemamo kvalitet ni protiv Grka,Estonije,Latvije pogotovo u gostima,sa svima se mucimo i uvijek se u svakoj ekipi nadje po jedan igrac koji nas rasturi iako znamo unaprijed da im je to najbolji pojedinac,nasi mu jednostavno omoguce da procvjeta na tekmi...
1 0
DamirT
Sta ti je rec dobar trener,a ne ko kod nas.Kod nas "selektor" nema ni licencu potrebnu da bi vodio reprezentaciju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi