Urugvajski rukometaš ne da je promašio iz savršene pozicije već je uradio još goru stvar

Nije se proslavio

Urugvajski rukometaš ne da je promašio iz savršene pozicije već je uradio još goru stvar

A. Čaušević

Na utakmici Svjetskog rukometnog prvenstva viđen je jedan od najvećih promašaja u historiji ovog sporta. Neslavni akter je urugvajski rukometaš Giovanni Capello.

Rukomet u Urugvaju nikada nije bio sport broj 1, pa nije iznenađenje zašto je ova selekcija u prva dva kola upisala oba poraza.

U drugom kolu grupe C Brazil je očekivano ostvario pobjedu nad svojim komšijama. Konačan reultat glasio je 35:24.

Pred sami kraj utakmice viđen je vrlo vjerovatno i najveći promašaj u historiji rukometa nakon što se Capello poprilično osramotio.

Capello je uhvatio jednu dugu loptu i krenuo sam prema nebranjenom golu dok je brazilski golman pokušavao da stigne da zaustavi šut.

Oglasi

Urugvajski rukometaš je sa devet metara šutirao na prazan gol, ali je promašio cijeli okvari, tačnije loptu je prebacio preko gola.

I sam Capello nije mogao da vjeruje kako je uspio da promaši konstrukciju koja je visoka dva i široka tri metra.

Inače, Capello je najbolji urugvajski rukometaš, postigao je pet golova protiv Brazila, ali na njegovu žalost ovaj promašaj će ga dugo proganjati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Urugvajci će u trećem kolu igrati protiv Švedske te je sasvim jasno da su u tom duelu apsolutni autsajder i da im se smiješi treći poraz.

Ipak, nakon okončane grupne faze, Urugvajce čekaju mečevi President's Cupa gdje će razigravati za pozicije od 24. do 32. mjesta.

Oglasi