Golman reprezentacije BiH iz Španije: Sve je prazno, kao apokaliptičnim filmovima

Ahmetašević opisao događaje zbog koronavirusa

Golman reprezentacije BiH iz Španije: Sve je prazno, kao apokaliptičnim filmovima

M. Šljivak

Koronavirus zaustavio je sve sportske događaje u svijetu. Izuzev nekoliko zemalja gdje se aktivnosti dešavaju iza zatvorenih vrata u ostatku svijeta je virus spriječio odigravanje svih utakmica u raznim sportovima.

Tako je i u Španiji. Zaustavljena su takmičenja u svim sportovima na dvije sedmice, a rukometni bh. golman Adi Ahmetašević koji brani za špansku ekipu Puente Genil govorio je za SportSport.ba o situaciji koja se dešava u ovoj zemlji.

"Ljudi su u panici, posebno u većim gradovima. Ovdje gdje se ja nalazim još uvijek nema potvrđenih slučajeva virusa, ali ulice su puste", rekao je Ahmetašević i potom je nastavio:

"Strah je očito preovladao. Recimo, danas sam bio u rutinskoj kupovini, ali sve je prazno, kao u apokaliptičnim filmovima. Što se sporta tiče sve je zaustavljeno. Naredba je da budemo kod kuće i odmaramo, te da izlaske svedemo na minimum. Nadam se da će se situacija ubrzo smiriti, te da ćemo se vratiti svakodnevnim obavezama", istakao je Ahmetašević za SportSport.ba.

Ekipa Puente Genila je nakon 19 odigranih mečeva u Asobal ligi na osmom mjestu sa 15 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi