Golom u posljednjim trenucima HŽRK Zrinjski pobijedio HŽRK Katarina

Odličan rukomet u gradskom derbiju

Golom u posljednjim trenucima HŽRK Zrinjski pobijedio HŽRK Katarina

Rukometašice HŽRK Zrinjski večeras su kao gošće u gradskom derbiju savladale HŽRK Katarina rezultatom 26:25.

Nažalost, ovaj susret odigran je bez prisustva publike koja je ostala lišena odlične utakmice i velike borbe koju su vodile Mostarke između sebe, a na kraju je pobjeda pripala formalnim gošćama rukometašicama Zrinjskog golom Ivane Drežnjak na samo nekoliko sekundi prije kraja susreta.

Zrinjski je nešto bolji bio u prvom dijelu utakmice pa je i rezultat bio 13:11 za klub koji je 2013. ponio naslov prvaka BiH. U drugom dijelu borba se rasplamsala na obje strane. Bilo je tu velike borbe, napetosti, odličnog rukometa, varnica, svega što sport i pogotovo gradski derbi mogu ponuditi. Na kraju je infarktna završnica pripala 'gošćama', rukometašicama Zrinjskog. Na samo nekoliko sekundi, već spomenuta Ivana Drežnjak zabila je pogodak koji je njenom timu donio drugu pobjedu u tri utakmice, dok je Katarina ostala na jednom trijumfu.

Upravo je Drežnjak bila daleko najbolja u svom timu, ali i najefikasnija igračica utakmice s 9 golova, dok je Dea Vuković dodala 5 golova. Milada Trbonja i darija Milanović postigle su po 7 pogodaka za Katarinu. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

HŽRK Katarina: Marić, Cipetić 4, Pandžić 1, Šimić, Kolar, Trbonja 7, Teskeredžić 1, Milanović 7, Šimunović, Divković, Slišković 3, Domić 1, Džidić 1

HŽRK Zrinjski: Sofić, Kolobarić, Vučić, Mišura, Vuković 5, Drežnjak 9, Marić 2, Marojević, Kolobarić, Blažević 1, Džidić 3, Čorić, Radić 3, Pintul

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi