Rukometaši Čelika u derbiju kola dočekuju Gradačac
Duel Čelika i Gradačca iz prošle sezone, kada su Zeničani u Areni savladali goste

Duel dvije najbolje ekipe u 1.ligi FBiH

Rukometaši Čelika u derbiju kola dočekuju Gradačac

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Utakmica 18. kola Prve rukometne lige Federacije BIH Čelik-Gradačac u subotu u zeničkoj Areni trebala je biti meč godine za zeničkog ligaša.

Porazom od komšija, Čelik juniora u okviru 15. kola, rukometaši Čelika ispali su iz trke za Premijer ligu. Subotnji meč još uvijek nosi epitet derbija prvoplasirane i drugoplasirane ekipe. Ishod meča neće uticati na konačni poredak na tabeli.

Trener i igrač Slaven Šijaković protiv Gradačca bit će u dvostrukoj ulozi

„To je trebao biti istinski derbi za ulazak u Premijer ligu jer samo mi i Gradačac konkurišemo za Premijer ligu. Jedine smo dvije kvalitetne ekipe. Desio se taj jedan nesretan poraz. Ne umanjujem uopšte kvalitetu ekipe Čelik junior. Momci igraju, treniraju i zasluženo su nas pobijedili. Što se tiče utakmice protiv Gradačca ne bi trebalo da manjka sportskog motiva. Tu smo mi sportisti, treniramo i dan i noć, i sada da izađemo na teren i da se ne borimo ne pije to vode“,

Nakon Gradačca Čeliku do kraja lige predstoje susreti s protivnicima iz donjeg dijela tabele. U zeničkom ligašu računaju na sve pobjede.

„Moramo se maksimalno pripremiti kao da se borimo za Premijer ligu. To je jedini recept. Čim se malo opustiš dođu i problemi. Mislim da smo kvalitetna ekipa i da ćemo do kraja izgurati svih pet pobjeda“, optimista je Slaven Šijaković.

Kada je u pitanju dalji status Šijakovića u Rukometnom klubu Čelik, on se stavio na raspolaganje Upravi kao igrač, ali i kao trener. Sve će zavisiti od Uprave za dalji angažman.

Na tabeli Prve rukometne lige Federacije BIH, grupa Sjever, prvi je Gradačac sa 51 bodom dok drugoplasirani Čelik ima 45 bodova.

Utakmica 18. kola Čelik –Gradačac igra se u subotu 17. aprila od 17:30 u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi