Faris Telalović velika je nada zeničkog i bh. rukometa
Zeničanin predstavlja veliku nadu bh. rukometa, te se očekuje da u narednom periodu eksplodira u prvom timu Čelik-Juniora

Standardni prvotimac Čelik-Juniora

Faris Telalović velika je nada zeničkog i bh. rukometa

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Škola rukometa "Čelik Junior" iz Zenice je već poznata u BiH po radu sa omladinskim kategorijama. Ovaj klub ima i seniorsku ekipu koja se takmiči u 1.ligi FBiH,  a ne treba spominjati da je kostur ekipe sastavljen od kadeta i juniora ovog kluba, uz par nešto starijih rukometaša.

Čelik-Junior je pokazao i u seniorskoj konkurenciji da se može nositi sa najboljim ekipama, nedavno su tijesno izgubili u Gradačcu od lidera, dok su u zeničkoj Areni pobijedili gradskog rivala RK Čelik i tako ih ostavili bez šansi za ulazak u Premijer ligu.

Jedan igrač iz ovog kluba posebno privlači pažnju javnosti, riječ je o 198 cm visokom Farisu Telaloviću. Ovaj 17-godišnjak i kadetski reprezentativac BiH već je treću godinu u seniorskoj ekipi Čelik-Juniora što dovoljno govori o kakvom se talentu radi.

Telalović je sinoć na izboru sportiste Grada Zenice dobio nagradu za sportsku nadu za 2020. godinu. Od njega se očekuje u narednom periodu da eksplodira u prvom timu Čelik-Juniora. Njegov talenat prepoznao je i selektor kadetske reprezentacije BiH Toni Čolina, koji ga je prošle sezone pozvao u reprezentaciju, a sada se očekuje da to isto uradi i selektor juniorske selekcije BiH.

Sigurno da je pred Telalovićem lijepa budućnost, a ne treba se iznenaditi ako ubrzo ovaj mladić iz Zenice napusti našu zemlju i karijeru nastavi u nekom inostranom klubu, kao što je to uradio prije par godina Harun Hodžić, koji je također svoju karijeru počeo u Čelik-Junior, a sada je član francuskog Chamberya i seniorski reprezentativac BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi