Grbavac: Ključ protiv Bresta bi mogla biti odbrana

Trener Izviđača

Grbavac: Ključ protiv Bresta bi mogla biti odbrana

M. Maksimović

Rukometaši Izviđača u okviru 10. kola regionalne SEHA lige danas će u Ljubuškom ugostiti tim Meškov Bresta. 

Ljubušaci bjeloruskog prvaka dočekuju s optimizmom nakon nedavne pobjede nad slovačkim prvakom Tatranom iz Prešova. Bio je to prvi trijumf Skauta u devet utakmica u regionalnom takmičenju. 

Trener Izviđača Zdenko Grbavac smatra da njegovi igrači mogu pružiti dostojan otpor favoriziranom rivalu. 

“To je tim sastavljen od mnogo internacionalaca i reprezentativaca. Brest je glavni kandidat za osvajanje SEHA lige, a imaju velike ambicije i u Ligi prvaka. Mi se iskreno nadamo da uz pomoć publike možemo nešto postići. Za pozitivan rezultat potrebno je više angažmana i sreće u odnosu na prethodnu utakmicu, a ključna bi mogla biti odbrana”, rekao je Grbavac. 

Kazao je i da je ekipi poraslo samopuzdanje nakon prvog trijumfa u SEHA ligi.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

“Uvijek naglašavam da je SEHA liga nova dimenzija za nas. Tu je sedam učesnika Lige prvaka i sigurno da nam je ta pobjeda podigla samopouzdanje”, poručio je trener Ljubušaka. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi