Grude dominiraju, Mira i Jedinstvo sve bolji
FOTO: tuzlalive.ba

Grude dominiraju, Mira i Jedinstvo sve bolji

A. Beganović

U derbiju 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine vodeće i nepobjedive Grude su na Ilidži bez većih problema savladale istoimenu domaću ekipu (34:18).

Izabranice Zlate Zubac još jednom su pokazale da su u ovom trenutku daleko najbolja ženska rukometna ekipa u Bosni i Hercegovini. Pobjeda Gruda na Ilidži niti u jednom momentu nije dolazila pod znak pitanja, a konačnih 34:18 pokazuje i pravi odnos snaga na terenu.

Najefikasnije kod pobjedničke ekipe bile su Ana Vrančić sa devet, te Andrea Prusina sa šest pogodaka, dok su kod Ilidže najučinkovitije bile Almedina Imširović sa šest, te Dragana Dejanović sa četiri pogotka.

Jako zanimljiv susret u Tuzli su odigrali Jedinstvo i Izviđač, a slavila je domaća ekipa rezultatom 26:25. U susretu prepunom preokreta pitanje pobjednika odlučeno je u posljednjoj minuti kada je Indira Horozović postigla pogodak za 26:25. Najefikasnije kod Jedinstva bile su pomenuta Horozović sa devet, te Admira Zvekić sa šest, dok su Marija Boras sa 10, te Dea Vuković sa četiri pogotka bile najefikasnije kod ekipe iz Ljubuškog.

Nakon tri uzastopna poraza do pobjede su stigle i rukometašice Goražda koje su pred svojim navijačima nadigrale Bihać (30:27). Emina Mujagić sa deset, te Amina Marić sa osam pogodaka su bile najefikasnije kod Goražda, dok su Azra Bašanović i Neira Midžić sa po osam pogodaka bile najefikasnije kod Goražda.

Do nove pobjede stigle su i rukometašice Mire koje su u Prijedoru savladale Katarinu (35:27). Najefikasnije kod Mire su bile Kararić sa sedam, te Mutić sa šest pogodaka, dok je Knezović sa 13 pogodaka bila najefikasnija kod Katarine.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Krivaja iz Zavidovića u Mostaru je bila bolja od Lokomotive (31:23), dok je Zrinjski savladao Rogaticu (27:17), te je tako sačuvao izglede za ostanak u eliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi