Grude ruše sve redom, Jedinstvo ubjedljivo protiv Zrinjskog

Premijer liga za rukometašice

Grude ruše sve redom, Jedinstvo ubjedljivo protiv Zrinjskog

A. Beganović

Aktuelne bosanskohercegovačke prvakinje, rukometašice Gruda, u 10. kolu Premijer lige su nadigrale Krivaju (32:19), te su tako kolo prije kraja osigurale naslov jesenjih prvakinja.

Izabranice Zlate Zubac stigle su do desete pobjede u isto toliko odigranih susreta. Najefikasnije u redevima Gruda bile su Nikolina Čutura sa devet, te Ana Vrančić sa šest pogodaka, dok su Jasmina Selmanović i Sara Čahtarević sa po četiri pogotka bile najefikasnije kod Krivaje.

U Tuzli su se sastali domaće Jedinstvo i Zrinjski iz Mostara, a na kraju su domaće rukometašice slavile sa ubjedljivih 42:19.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Katić i Sorak sa po sedam pogodaka su bile najefikasnije kod Jedinstva, dok su Vučić sa pet, te Pandža sa četiri pogotka bile najefikasnije kod gošći iz Mostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti