Grude neumoljive, Bihać nadigrao Ilidžu

Premijer liga za rukometašice, 7. kolo

Grude neumoljive, Bihać nadigrao Ilidžu

A. Beganović

U okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine aktuelne prvakinje naše zemlje, rukometašice Gruda, su na domaćem terenu nadigrale Katarinu (43:21).

U hercegovačkom derbiju Grude su opravdale ulogu favorita i na kraju su zasluženo sa ubjedljivih 43:21 savladale Katarinu. Amanda Marić i Ana Vrančić sa po osam pogodaka su bile najefikasnije kod Gruda, dok su Klaudija Kenzović sa šest, te Maja Knezović sa pet pogodaka bile najefikasnije kod Katarine.

Osim pobjede nad Katarinom, Gruđankama na ruku ide i poraz Ilidže u ovom kolu. Naime, rukometašice Ilidže, koje su glavna prijetnja izabranicama Zlate Zubac u borbi za odbranu titule, pretrpjele su poraz na gostovanju u Bihaću.

Iskusni trenerski vuk Rade Unčananin, nadmudrio je svog kolegu s druge strane. Domaće rukometašice su tokom cijelog susreta imale rezultatsku prednost, pa su na kraju zasluženo slavile rezultatom 26:23. Bašanović sa devet, te Midžić sa šest pogodaka su bile najefikasnije kod Bihaća, dok su Imširović sa sedam, te Pavlović sa pet pogodaka bile najefikasnije kod Ilidže.

Do nove pobjede stigle su i rukometašice Krivaje, koje su u Zavidovićima nadigrale Jedinstvo (31:24). Meerdanović i Radovanović sa po ssedam pogodaka su bile najefikasnije kod Krivaje, dok su Zvekić sa sedam, te Kušmić sa šest pogodaka bile najučinkovitije kod ekipe iz Tuzle.

U derbiju začelja Lokomotiva iz Mostara je u Rogatici nadigrala domaću ekipu (29:25). Delić, Sokolović i Janković su sa po pet pogodaka bile najefikasnije kod Rogatice, dok su Demić sa 13, te Halebić sa sedam pogodaka bile najefikasnije kod Lokomotive.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.