Plemkinje i dalje bez boda, važna pobjeda Bihaća

Plemkinje i dalje bez boda, važna pobjeda Bihaća

A. Beganović

U okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometašice Mire su u Prijedoru savladale Zrinjski (29:24).

Rukometašice Mire u duelu sa Zrinjskim opravdale su ulogu favorita, te su zasluženo slavile, a višestruke prvakinje naše države, popularne Plemkinje, su tako i nakon 6. kola ostale jedina premijerligaška ekipa bez osvojenog boda.

Najefikasnije u redovima pobjedničke ekipe bile su Damjanović sa sedam, te Došen i Lukač sa po šest pogodaka, dok su kod Zrinjskog najefikasnije bile Rozić sa osam, te Knezović sa šest pogodaka.

Do nove pobjede s kojom su se probile na visoko 4. mjesto tabele, stigle su rukometašice Bihaća, koje su u Mostaru bile bolje od Lokomotivve (27:26).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U hercegovačkom derbiju Katarina je savladala Izviđač (26:23), dok je Goražde bez većih problema pred svojim navijačima savladalo Rogaticu (30:25).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.