Grude ogadile rukomet gošćama iz Tuzle

Vrlo ubjedljiva pobjeda

Grude ogadile rukomet gošćama iz Tuzle

S. Grebović

Jučer su rukometašiće Gruda na svom terenu slavile ubjedljivu pobjedu nad tuzlanskim Jedinstvom sa 50:19.

Bio je to dvoboj prvoplasirane i posljednje ekipe na tabeli, a razlika u kvaliteti je bila vidljeiva od samog starta. Prvih 15-ak minuta domeće su nastupile u najjačem sastavu, da bi u ostatku meča šansu dobile i one igračice sa nešto manjom minutažom.

Sasvim sigurno da bi rezultat bio možda i veći da su višestruke prvakinje naše zemlje igrale u punom gasu. One su iskoristile šansu koju su dobile i ostvarile uvjerljivu pobjedu nad mladom ekipom iz Tuzle.

Ovom utakmicom je završen prvi dio sezone u rukometnoj premijer ligi za žene, a jesenja titula će kao i prethodnih pet godina ostati u Grudama.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Premijer liga BiH za rukometašice, 11. kolo:

HŽRK Grude - OŽRK Jedinstvo Tuzla 50:19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi