Grude ubjedljive, iznenađujući poraz Ilidže

Grude ubjedljive, iznenađujući poraz Ilidže

A. Beganović

Aktuelne osvajačice Kupa Bosne i Hercegovine, rukometašice Gruda, u prvom četvrtfinalnom susretu Kupa u Mostaru su savladale Katarinu.

Izabranice Zlate Zubac još jednom su pokazale snagu, te su pobijedivši rezultatom 37:14 već osigurale nastup u polufinalnu.

Anita Azinović sa sedam, te Ana Vrančić sa šest pogodaka su bile najefikasnije kod pobjedničke ekipe, dok su Maja Knezović sa pet, te Klaudija Knezović sa tri pogotka bile najefikasnije kod Katarine.

U Ljubuškom su se sastali Izvđač i Ilidža, a do pobjede je iznenađujuće stigla domaća ekipa (31:24). Izabranice Kornelije Klinac su bile bolje tokom svih 60 minuta i zasluženo su stekle ogromnu prednost pred revanš susret na Ilidži. 

Neriješiva enigma za Ilidžanke bila je Marija Boras koja je postigla nevjerovatnih 17 pogodaka, dok su Imširović sa devet, te Škaljić sa šest pogodaka bile najefikasnije kod gošći.

U Mostaru su rukometašice Bihaća sa ubjedljivih 28:18 savladale domaći Zrinjski te su tako zakoračile prema polufinalu Kupa, dok su u Tuzli rukometašice Jedinstva nadigrale Krivaju iz Zavidovića (30:21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi