Grude večeras i sutra protiv TusSies Metzingena

Bh. prvakinje doputovale u Njemačku

Grude večeras i sutra protiv TusSies Metzingena

S. Mlaćo

Rukometašice Gruda nalaze se u njemačkom Metzingenu gdje ih danas i sutra očekuje utakmica 1. pretkola EHF Cupa protiv domaće ekipe TusSies Metzingen. 

Naporan put imale su bh. prvakinje, a za sada u ekipi zdravstvenih problema.

"Sama dvorana te kontakti sa ljudima iz domaće ekipe jasno pokazuju da se radi o profesionalnom klubu u kojem je sve organizirano na najvišoj razini. Od osoba s kojima smo kontaktirali u gradu i dvorani smo saznali da je ovaj klub ovdje glavna sportska priča te da su tribine uvijek pune i da imaju sjajne navijače.

Nemogućnost igranja Challenge cupa našem klubu već godinama donosi izuzetno jake protivnike u EHF cupu. Tako smo nakon dvogodišnjeg gostovanja u Rumunjskoj ove godine dobili jednako jakog njemačkog protivnika. Ekipa TusSies je sastavljena od igračica iz 6 država od kojih su mnoge reprezentativke svojih zemalja. Tako za njemačku ekipu u ovoj sezoni osim domaćih, nastupaju i igračice iz Nizozemske, Mađarske, Austrije, Poljske i Srbije. Prije dvije sezone ovaj klub je igrao finale EHF Cupa, a ambicije u ovoj sezonu su jako velike", istakli su iz HŽRK Grude na svojoj zvaničnoj stranici.

Utakmice se igraju večeras i sutra sa početkom u 20 sati, a cilj naši šampionski je pružiti što jači otpor, s obzirom da je razlika u kvaliteti više nego očigledna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi