Promjene u Grudama, dolazi Kornelija Leko

Zubac odlazi na funkciju sportskog direktora

Promjene u Grudama, dolazi Kornelija Leko

S. Mlaćo

HŽRK Grude i ove godine je osvojio naslov prvaka u Premijer ženskoj ligi BiH. Rukometašice iz Gruda su bile najefikasnije ekipa lige, te istovremenom imale i najbolju odbranu.

Čak šest igrači HŽRK Grude postiglo je više od 100 golova u Premijer ligi što pokazuje kvalitet tima kao cjeline.

"Završetkom ove sezone, nakon osvojena četiri naslova seniorskih prvakinja BiH, dva osvojena KUP-a BiH te tri osvojena juniorska i jednog kadetskog naslova prvakinja BiH, dr.sci Zlata Zubac završava svoj trenerski angažman u klubu i nastavlja obnašati funkciju sportskog direktora kluba", istakli su iz HŽRK Grude, te dodali.

"Dr.sci Zlata Zubac je tvorac grudskog ženskog rukometnog čuda i sigurno će i svoji daljnjim angažmanom klub voditi ka novim vrhunskim sportskim ostvarenjima. Nadolazeći 1.Festival ženskog rukometa uz sudjelovanje najvećih europskih rukometnih ekipa i imena je prvi korak dr.sci Zlate Zubac ka novim dimenzijama grudskog ženskog rukometa".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Trenersko mjesto u HŽRK Grude u novoj sezoni će zauzeti mr.sci Kornelija Leko, mlada školovana trenerica sa bogatim igračkim iskustvom i okićena zlatnim odličjem sa upravo završenog velikog IHF/EHF turnira u Tuzli na kojem je nastupalo osam reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi