RK Hadžići Interlogistic sprema žalbu na adresu EHF-a
FOTO: Rukometni klub Hadžiću/facebook

Nakon meča u Banjoj Luci

RK Hadžići Interlogistic sprema žalbu na adresu EHF-a

H. Zilić

Nakon poraza u derbiju Premijer lige BiH od ŽRK Borac rezultatom 26:22 u redovima RK Hadžići Interlogistic bili su ogorčeni suđenjem para Miljković/Riatanić.

Zbog dešavanja na pomenutoj utakmici, rukovodstvo Rukomentog kluba Hadžići Interlogistic najavilo je žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF), a oglasili su se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti bez izmjena.

"Poštovani, koristimo priliku da javnost BiH upoznamo sa mišljenjem i odlukama Upravnog odbora RK Hadžići Interlogistic u vezi sa objavljenim biltenom i najavom žalbe na suđenje sudijskog para u utakmici desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (broj 02-051) odigranoj u Banja Luci, 4.10.2021. godine. Po završetku utakmice, službeni predstavnik je u skladu sa članom 82. Propozicija takmičenja najavio žalbu. Radi bolje informiranosti javnosti želimo obrazložiti situaciju, te kazati sljedeće:

-Najavljena žalba uplaćuje se taksom u iznosu 400 KM u roku od 48 sati i takvu žalbu razmatra komesar takmičenja kao prvostepeni organ. Na odluku komesara takmičenja po članu 86. Propozicija takmičenja postoji mogućnost žalbe Upravnom odboru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine uplatom takse vrijednosti 800 KM.

Član 86.

Na odluku Komesara takmičenja nezadovoljna strana ima pravo podnijeti žalbu Drugostepenom organu – Takmičarskoj komisiji RSBiH i to u roku od osam (8) dana, računajući od datuma prijema prvostepene odluke. Nezadovoljna strana iz stava 1. ovog člana, koja podnosi žalbu je obavezna na odluku Komesara takmičenja o žalbi, uplatiti taksu u iznosu od 800,00 KM. U slučaju da podnosioc žalbe ne uplati taksu iz prethodnog stava, žalbu će zaključkom odbaciti prvostepeni organ.

U ovoj situaciji, komesar takmičenja je ujedno bio i delegat utakmice na koju se žalba odnosila tako da u pravnoj legislativi i upravnom postupku postoji vidna kolizija u rješavanju spora u vezi sa najaavljenom žalbom obzirom da je delegat i komesar takmičenja jedo lice.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Također, treba znati da RSBIH funkcioniše ili preciznije rečeno ne funkcioniše, da je zatražena vanredna skupština od strane RSFBiH obzirom na činjenicu da se ista nije održala od svog konstituisanja. Uzimajući u obzir navedene činjenice pravnim laicima jasno je da kod iste ne postoji ni legitimite ni legalitet, te kda ne postoji pravno utemeljena adresa na koju bi se žalba uputila. Zbog svega navedenog mi kao klub ne želimo da poklanjamo novac već koristimo svoje pravo da u okviru evropske porodice rukometnih klubova odnosno instituciji EHF-a dostavimo kompletan materijal i na taj način zaštitimo dignitet kako našg kluba, tako i rukometnog sporta u Bosni i Hercegovini. Svoja prava nastavit ćemo tražiti na valjanim adresama, a ovu priliku koristimo da pozovemo rukometne klubove i širu javnost da napokon svi odgovorni pokrenu pitanje realizacije skupštine RSBIH kako bi se konačno izgradio sistem koji će u budućnosti služiti ovom trofejnom sportu!

Upravni odbor RK Hadžići Interlogistic", stoji u saopštenju kluba iz Hadžića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi