"Prvi put sam doživio da vidim naše igračice da igraju i plaču"

U Hadžićima ogorčeni suđenjem na derbiju

"Prvi put sam doživio da vidim naše igračice da igraju i plaču"

H. Zilić

Derbi u Banja Luci između ŽRK Borac i RK Hadžići koje su Osice sa Vrbasa dobile sa 26:22, izazvao je ogorčenje kod ekipe iz Hadžića, zbog sudijskih kriterija koje su imali par Miljković/Ristanić.

Nakon sinoćnjeg saopštenja za javnost RK Hadžići Interlogistic, izjavu za SportSport.ba dao je i potpredsjednik Uprave kluba, gospodin Ilijas Kovačević koji je još jednom želio da javnosti približi dešavanja iz Borika.

"Najviše je izgubio ženski rukomet u BiH koji je svakako na niskim granama. Prvi put sam doživio da vidim igračice našeg kluba, da igraju i plaču, nisu mogle podnijeti nepravdu koja im je učinjena", rekao je Kovačević zatim dodao:

"Sudijski par iz Bijenljine Miljković i Ristanić od samog početka su donosili kompromitirajuće odluke isključivanjem igračica, stručnog štaba i službenog predstavnika. Dosuđivali su nepostojeće penale, prekršaje te pasivnu igru onemogućavajući tako igru u napadu. Žao nam je što je ovaj derbi ostao u sjeni sudijske nepravde a ne istinskog rukometnog derbija."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovome dodajmo da su Hadžićanke i Banjalučanke uz HRK Grude ubjedljivo najjači timovi u Prmijer ligi BiH u među tim ekipama ćemo tražiti prvaka BiH za tekuću sezonu.

Promo

Top Komentari

user1597698961
Sta ocekivat,,bqnjaluci sude sudije iz biljeline....dno dna
2 1
user1622267171
Iskreno, 3 iskljucenja sluzbenih lica sve govori. Imao sam priliku gledati Hadzice na turniru za djevojcice do 15g. Ova Alma psuje djeci ciji se roditelji nalaze na tribinima, pa i moj komsija Sejfudin bi se postidio. Moj komsija lola Sejfo je sampion u psovkama. Zato ako ne znate postaviti igru koja ce biti dobitna za zadnjih 10min. poklopi se i nazad u dvoranu na trening.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi