Halebić: Milina je igrati pred tim ljudima, ne možeš da ne ostaviš srce na parketu
FOTO: Husein Šljivo

Sloga se namučila protiv Slavije, ali slavila važnu pobjedu

Halebić: Milina je igrati pred tim ljudima, ne možeš da ne ostaviš srce na parketu

S. Mlaćo

Sloga je u subotu savladala Slaviju (23:20) i obradovala svoje navijače. Gosti se pokazali kao tvrd orah, činilo se da će sigurno bodova, no domaći se nisu predavali.

Uz veliku podršku publike 'prelomili' su rivala, a sjajnu partiju pružio je Anes Halebić. Halebić je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Postigao je osam golova, te zasluženo ponio epitet junaka svog tima.

"Tvrda utamica. Slavija je pokazala da ima kvalitetnu ekipu, te smo teško dolazili u priliku da postignemo gol. Ipak, na krilima navijača smo uspjeli i svakako da smo sretni. Gubili smo dva razlike u 53. minuti, oni su imali i napad, no presudio je naš karakter. Pokazali smo da se možemo vratiti u najtežim momentima, odigrali smo srčano i slavili", priča Halebić za SportSport.ba.

U Gornjem Vakufu Uskoplju se živi za rukomet. Nije to floskula. Da jeste, euforija bi 'pala', ali toga nema u ovom gradu. Publiku ne zanima ime rivala niti važnost meča. Tako je bilo i u subotu. Na kraju su nagrađeni najvećim zadovoljstvom - pobjedom.

"Publika je naš igrač više. Puna je dvorana opet bila, ljudi dođu navijaju fer i korektno, jednostavno vole to i milina je igrati u takvoj atmosferi. Ne možes da ne ostaviš srce, da ne pogineš do kraja meča i ostaviš zadnji atom snage".

Sloga je trenutno na šestom mjestu.

"S obzirom da smo imali težak raspored, šesta pozicija je pristojna. Imali smo sada dva gostovanja, a i narednim kolima nas čeka težak posao. Idemo Leotaru, pa dolazi visočka Bosna, jedna od najboljih ekipa u ligi. Međutim, igrat nam je sa svima i borit se".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NA vrhu tabele su Gračanica, Borac i Bosna Visoko. Naš sagovornik je i očekivao takav scenarij.

"Očekivano. Svakako to su se tri top ekipe i oni će se boriti za titulu. Nijanse će odlučivati za prvaka, ali to će biti jedna od te tri ekipe".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti