Uprava RK Gradačac polako sklapa igračku križaljku

Stigao i Halilković

Uprava RK Gradačac polako sklapa igračku križaljku

E. Oštraković

Još jedno pojačanje pred nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine doveo je RK Gradačac, a radi se o Samiru Halilkoviću.

Tako će poziciju golmana pokriti upravo Halilković koji se odlučio vratiti u svoj matični klub.

Prve rukometne korake Halilković je napravio u Gradačcu, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je i za Bosnu iz Sarajeva.

U nastavku prvenstva tim Gradačca će izgledati dosta drugačije jer je bilo brojnih odlazaka, te će morati doći još neki igrači.

Osim Halilkovića u Gradačac je stigao i Haris Pedić od kojeg se dosta očekuje u nastavku prvenstva.

Kada je riječ o odlascima, tim su napustili Berzad Demirović, Luka Karanović, Adnan Jamaković, Luka Đorđević i Kerim Torlaković.

Oglasi

RK Gradačac je jesenji dio szeone završio na 15. mjestu premijerligaške tabele sa sedam osvojenih bodova, što je šest manje od bugojanske Iskre koja je prva ekipa u sigurnoj zoni.

Podsjetimo ove sezone će društvo najboljih napustiti pet ekipa.

Pedić ponovo u dresu RK Gradačac

Zima je veoma aktivna u bh. rukometu kada su u pitanju transferi. Neki klubovi će ispred sebe imati veoma teško proljeće u borbi za opstanak, a među njima je i RK Gradačac koji pokušava složiti što bolji roster za nastavak sezone.

Tako će dres Gradačca ponovo nositi Haris Pedić.

Iskustvo i znanje koje ima Pedić moglo bi biti od pomoći RK Gradačac u grčevitoj borbi za opstanak u društvu najboljih.

Igrač cije su kvalitete odavno poznate ljubiteljima rukometa u Gradačcu, odlučio je staviti se na raspolaganju treneru Ignjiću

Iako rodom iz Gornjeg Vakufa, za Harisa koji već dugo vremena zivi i radi u Gradačcu, možemo reći da je "domaći" igrač, s obzirom da je već u nekoliko navrata nosio crno-žuti dres.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iako je u pojedinim momentima proteklog perioda, možda bio i nepravedno zapostavljen, kako bi se otvorila prilika za druga pojačanja, njegova odluka da pomogne u nastavku sezone govori mnogo o njegovom karakteru i ljudskim kvalitetama.

U dosadašnjem dijelu karijere Haris je nastupao i za ekipe RK "Krivaja", RK "Sloboda", RK "Sloga" Gornji Vakuf, RK "Leotar" i RK "Goražde"", stoji u saopštenju RK Gradačac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi