Borac jedva izvukao bod u Gradačcu

Dobra igra domaćih

Borac jedva izvukao bod u Gradačcu

E. Oštraković

Sinoć su utakmicu u okviru zaostalog devetog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali RK Gradačac i RK Borac iz Banja Luke, a pobjednika nije bilo. Utakmica je završena sa 27:27.

Susret su bolje otvorili gosti iz Banja Luke te su imali početno vodstvo od tri gola razlike, a bilo je 0:3 za njih.

Svoju prednost su održavali sve do devetnaeste minute, nakon čega domaća ekipa radi seriju od 4:0, te dolaze do preokreta.

Igrala se 25. minuta kada je rezultat bio 12:11, a na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu. Na semaforu je bilo 14:14.

Več na otvaranju drugog poluvremena gosti dolaze na plus dva. Ponovo su prednost čuvali do sredine poluvremena, kada domaći ponavljaju scenario iz prvog dijela utakmice.

Prave rukometaši Gradačca seriju od 4:0, te dolaze na plus tri, a rezultat je u 49. minuti bio 26:23 za domaću ekipu.

U posljednje tri minute Borac pravi seriju od 0:3, te dolazi do poravnanja i do velikog boda jer je utakmica bila praktično izgubljena.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prvo ime utakmice bio je rukometaš Gradačca, Luka Karanović koji je postigao jedanaest golova, a Luka Đorđević i Amer Demirović postigli su po četiri gola.

Sa druge strane Miloš Nježić i Ognjen Kalamanda su sa po sedam postignutih golova bili najefikasniji kod Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije