Hamzabegović: Protiv Gračanice krećemo od nule
Mladi srednji bek će biti udarni kotačić Slobode u sutrašnjem duelu protiv Gračanice

"Slobodi je mjesto u Premijer ligi"

Hamzabegović: Protiv Gračanice krećemo od nule

Emir Dindić

Rukometaši Slobode u Prvoj ligi FBiH igraju jako dobro. Doživjeli su poraz od Krivaje na domaćem parketu, dok su u ostalim susretima bili i više nego superiorni. Iako ima još mnogo do kraja prvoligaškog karavana, po svemu sudeći utakmica u Zavidovićima između Krivaje i Slobode odlučiće putnika za Premijer ligu.

Važan kotačić u igri izabranika Mirze Bulića je svakako srednji bek Harun Hamzabegović, koji se ove sezone prometnuo u neizostavnog člana prve postave tima iz Mejdana.

"Dosadašnji dio sezone, prošao je veoma dobro osim te utakmice protiv Krivaje, gdje smo poraženi na svom parketu. Igramo iz utakmice u utakmicu, sve bolje i zaista je čast nositi dres velikog kluba kakav je Sloboda. Trudim se slušati starije suigrače od kojih mogu naučiti zmnogo, kao i od trenera Mirze Bulića. Trener Bulić iz nas nastoji izvući ono najbolje, a mi dajemo sve od sebe  da ispunimo njegove taktičke zamisli na terenu. Mlad sam , te mislim da mogu još uvijek napredovati u ovom sportu"

Amer Denjo uspio je riješiti probleme sa papirologijom

"Utakmica sa Gračanicom je pokazala da nam je mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te još jednom smo pokazali da je utakmica protiv Krivaje bio samo loš dan za nas. Za par dana našu ekipu će pojačati i Amer Denjo, što će dodatno produžiti naš roster, te nam dati dodatnu snagu. Iako ima još mnogo utakmica do tog susreta u Zavidovićima, ja vjerujem da ćemo mi biti ti koji će presjeći pobjedničku vrpcu u utrci za Premijer ligu BiH. Sutra igramo u Gračanici gdje branimo dva gola prednosti. Trebamo zaboraviti prvu utakmicu, te sutra krenuti od nule, te boriti se iz minute u minutu za svaki gol. Oni će svakako imati veći pritisak pred svojom publikom, te na kraju ko bude imao i malo sportske sreće nastaviće dalje svoj put u Kupu BiH ", završio je Hamzabegović.

Utakmica između Gračanice i Slobode na rasporedu je sutra sa početkom u 18:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi