Golman Tuzlaka nakon sjajne partije i pobjede nad Gračanicom

Omerović: Prije dva dana sam došao u Slobodu i jako mi je drago što sam tu

Sloboda je u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH savladala Gračanicu rezultatom 22:20, a najbolji pojedinac susreta bio je sjajni golman Tuzlaka Sidik Omerović.

Omerović je tek stigao u ekipu Slobode, a ovaj iskusni golman je večeras uspio upisati čak 18 odbrana.

"Prije dva dana sam iz Konjuha prešao u Slobodu i jako mi je drago da sam u ekipi u kojoj svi dišu kao jedan, koja ima svoj cilj da bude tamo gdje i zaslužuje biti", istakao je nakon utakmice u Mejdanu Omerović, pa nastavio:

"Nadam se da ću tom cilju i ja doprinijeti. Što se tiče večerašnje utakmice, izašli smo na teren i dali sve od sebe. Pobijedili smo jednu jako dobru ekipu koja dijeli prvo mjesto sa visočkom Bosnom u Premijer ligi. Pokazali smo da se na nas može ozbiljno računati i moramo nastaviti raditi ovim tempom. Mislim da onda neće biti nekih velikih problema da vratimo Slobodu tamo gdje pripada".

"Kada je u pitanju revanš dva gola znače dosta. Ukoliko budemo ovako igrali i izgarali ne vidim zašto ne bi prošli nakon meča u Gračanici", poručio je Omerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije