Hansena muči koljeno uoči Evropskog prvenstva

Danci ne žele praviti paniku

Hansena muči koljeno uoči Evropskog prvenstva

Najbolji rukometaš danske reprezentacije Mikkel Hansen ima određenih problema uoči početka Evropskog prvenstva, koje se igra u Hrvatskoj.

Hansena muči voda u koljenu zbog koje nije igrao na pripremnom turniru u Parizu, gdje je Danska savladala Egipat sa 37:21 i izgubila od Norveške rezultatom 27:25.

Iako situacija nije bajna, u taboru reprezentacije Danske ne žele dizati paniku i poručuju da nisu toliko zabrinuti za Hansena.

"Hansen ima malo tekućine u koljenu i iz tog razloga je na poštedi. Ima dovoljno vremena da se sanira povreda i da Hansen bude maksimalno spreman", poručio je selektor Nikolaj Jacobsen.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Čak ni Mikkel Hansen nije previše uznemiren zbog problema sa koljenom.

"Koljeno je bilo malo nestabilno pa smo se odlučili za poštedu. Međutim, stvari idu nabolje i nisam zabrinut zbog Evropskog prvenstva", izjavio je jedan od najboljih rukometaša svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi