Haotična situacija u RK Vardar

Christian Dissinger otvorio dušu

Haotična situacija u RK Vardar

A. Čaušević

Iako je u proteklih nekoliko godina osvojio dvije titule prvaka Evrope RK Vardar se nalazi u velikim finansijskim problemima. 

O haotičnoj situaciji u RK Vardar za njemačke medije govorio je Christan Dissinger koji je u jesen 2018. godine odlučio da napusti Kiel i potpiše za makedonski tim.

Međutim, Dissinger je već sada najavio raspad sjajne ekipe te da će na ljeto otići većina igrača jer veš šest mjeseci nema plate.

"Trenutno je veoma komplikovano za nas. Većina tima nije primila platu šest mjeseci. Dobijemo samo dio", rekao je on.

"Ovdje možete preživjeti s 300 eura, ali je stresna i nepotrebna situacija. Potrebno je čudo da ovdje ostanem i sljedeće sezone."

Pojedini igrači su već pronašli angažmane za sljedeću sezonu. Daniil Shishkareeve je potpisao za Veszprem, dok će latvijski div Dainis Kristopans karijeru nastaviti u PSG-u.

Top Komentari

sport1
Steta, dodajmo ovo, Zagreba godinama nema u vrhu europskog rukometa, kao ni Celja, al oni su bili u ostali divovi. Svaka cast Vardaru na titulama, al su daleko ispod ove dvije vec spomenute ekipe. Tu se planski radi, omladinski pogon je vrh, struktura kluba uredjena...Stvarno mi je zao i Metalurga i Vardara. Ono sto se preko noci stvori, preko noci i nestane...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi