I to je moguće: Za sedam dana okupili navijača kao neki za cijelu sezonu

Impresivne brojke za rukomet

I to je moguće: Za sedam dana okupili navijača kao neki za cijelu sezonu

A. Čaušević

Kako i ostali sportovi tako je i rukomet osjetio pandemiju koronavirusa te tribine uopšte nisu popunjene kao ranije. 

Ipak, postoji klub koji i u vrijeme koronavirusa pomjera granice kada je u pitanju posjeta. Radi se o francuskom Nantesu.

Nantes je u razmaku za sedam dana uspio okupiti oko 30.000 gledatelja na tribinama dvorani "XXL de la Beaujoire" koja inače ima kapacitet od skoro 11.000 sjedećih mjesta.

Susret Europske lige igran 7. decembra protiv Benfice(33:33) privukao je 9.124 gledatelja. Ligaški duel protiv Chamberyja(38:29) je bio nešto gledaniji sa posjetom 9.796 gledetalje.

Poslastica je odigrana sinoć kada je Nantes bio domaćin PSG-u. Derbi prvenstva Francuske je posmatralo skoro 11 hiljada gledatelja.

Inače, PSG je u spektakularnoj atmosferi i sjajnoj utakmici uspio pobijediti 29:30 i to najviše zahvalujući raspoloženom Vincentu Gerardu sa 15 odbrana.

Aymeric Minne sa šest golova je predvodio Nantes, dok je u pobjedničkom timu sa 7 golova najefikasniji bio Benoit Kounkoud.

S ovom pobjedom PSG je praktično već sada riješio pitanje prvaka Francuske jer ima pet bodova prednosdti i susret manje u odnosu na Nantes.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi