Meč za pamćenje Henny Reistad i čudesan gol u posljednjoj sekundi za finale SP

Norveška i Francuska ponovo u borbi za naslov

Meč za pamćenje Henny Reistad i čudesan gol u posljednjoj sekundi za finale SP

Midhat Šljivak

Rukometašice Norveške i Francuske plasirale su se u finale Svjetskog prvenstva i u nedjelju će ove selekcije ponovo odlučivati o najboljoj selekciji svijeta. Nevjerovatan meč odigrala je čudesna Henny Reistad.

Norveška je u fenomenalnom meču nakon produžetka savladala Dansku. Bilo je 29:28 za aktuelne prvakinje svijeta uz pogodak u posljednjoj sekundi produžetka za pobjedu.

Danska je nošena navijačima na svom terenu odigrala odlično prvo poluvrijeme. Domaće rukometašice su imale pet golova prednosti (14:9) i činilo se kako će Norveška ostati bez prilike da brani naslov.

Ipak, u nastavku su Norvežanke pokazale zašto su broj jedan na svijetu. Uspjele su nadoknaditi zaostatak, u jednom trenutku čak i povesti, no Danska je postigla gol za izjednačenje 23:23 i otišlo se u produžetak.

U dodatnom vremenu Norveška je ipak za nijansu bolja. Slavile su rukometašice ove selekcije pobjedu 29:28 uz šokantnu završnicu meča. Henny Reistad je pobjednički gol zabila sa zvukom sirene za veliko slavlje aktuelnih prvakinja svijeta.

Oglasi

Nevjerovatnu noć imala je ova rukometašica koja je postigla čak 15 golova za Norvešku i pokazala je zašto je među najboljim na svijetu u ovom trenutku. Ovaj meč su sudila braća Konjičanin iz Bosne i Hercegovine.

Tamo će ih u nedjelju čekati stari znalac Francuska koja je bez problema savladala Švedsku s 37:28.

Francuska je dominirala od samog početka. Već u uvodnim minutama došle su do 10 golova prednosti (13:3), a na odmor se otišlo s plus osam (19:11).

Nisu Šveđanke napravile puno ni u nastavku. Nekoliko puta su došle na minus pet, no to je bilo sve i Francuska ide u finale.

Nezaustavljiva za Šveđanke večeras je bila Tamara Horaček koja je postigla devet golova večeras.

Finale je na rasporedu u nedjelju od 19 sati, a podsjetimo Norveška je prije dvije godine upravo savladala Francusku s 29:22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti