Španija na nevjerovatan način izbacila Norvešku sa Svjetskog prvenstva, Danska razbila Mađarsku

Sjajne utakmice

Španija na nevjerovatan način izbacila Norvešku sa Svjetskog prvenstva, Danska razbila Mađarsku

E. Oštraković

Odigrane su dvije četvrtfinalne utakmice na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, a prolaz u polufinale izborile su reprezentacije Danske i Španije.

Danska je bila apsolutni favorit na utakmici protiv Mađarske, a tu ulogu su opravdali i na terenu, te su ostvarili pobjedu od 40:23.

Krenuli su Danci furiozno u utakmicu, a to najbolje pokazuje i njihova prednost sa kojom se otišlo na odmor. Rezultat je bio 21:12 u korist Danaca.

U drugom poluvremenu kao da su malo povukli ručnu, te su lagano povećavali svoju prednost, a na kraju su slavili sa 40:23.

Najefikasniji u pobjedi Danske bio je Gidsel sa devet postignutih golova, a sedam je dodao Pytlick. Sa druge strane najbolji kod Mađarske bio je Bodo sa šest postignutih golova.

Sjajnu utakmicu odigrale su reprezentacije Norveške i Španije, a u završnici je viđena prava drama nakon koje je prolaz izborila Španija.

Oglasi

Prvo poluvrijeme obilovalo je veliko borbom igrača obje reprezentacije, a na odmor se otišlo pri vodstvu Norveške od jedan razlike. Rezultat je tada bio 13:12.

U drugom poluvremenu se igralo gol za gol, a u završnici je viđena prava drama. Norvežani su imali gol prednosti, a Španci su pokušali izboriti produžetak.

Igralo se gol za gol, a u posljednju minutu ušlo se sa vodstvom Norveške od 25:24. Imali su Norvežani i loptu u posljednjih devetnaest sekundi.

Lopta im je uzeta 5 sekundi prije kraja, a to je bilo dovoljno Špancima da istrče kontru i izbore produžetak na ovoj utakmici.

Prvi produžetak je također završen neriješeno. Španci su ti koji su imali vodstvo od 28:29, ali su se Norvežani izvukli i izborili drugi produžetak.

Drugi produžetak počeo je promašajem Španije, ali su se Norvežani odmah revanširali, te su Španci imali novu šansu da dođu u vodstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iskoristili su je, ali se od tog trenutka ponovo igralo gol za gol. U posljednji minut ušlo se pri rezultatu 34:34.

Daniel Dujshebaev je preuzeo odgovornost, te je šutirao i postigao gol za novo vodstvo Španaca. Imali su Norvežani napad za sedmerce, ali onda se ukazao De Vargas i upisao sjajnu odbranu i odveo svoju reprezentaciju u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi