Norvežani kao grupa amatera: Na semaforu 19 sekundi do kraja, a umjesto pobjede, šok!

Kakva završnica utakmice

Norvežani kao grupa amatera: Na semaforu 19 sekundi do kraja, a umjesto pobjede, šok!

E. Oštraković

Utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u rukometu odigrale su reprezentacije Norveške i Španije, a prolaz dalje nakon dva odigrana produžetka izborila je Španija. Konačan rezultat bio je 34:35.

Prvo poluvrijeme proteklo je u velikoj borbi, ali su na odmor sa minimalnom prednosti od jedan razlike otišli reprezentativci Norveške, a rezultat je bio 13:12.

U drugom poluvremenu igralo se gol za gol, te su Norvežani održavali svoju prednost, sve do posljednjih dvadeset sekundi.

Tada su uradili nevjerovatnu glupost, te nikome nije jasno o čemu su razmišljali i jasno je da su sami krivi za sve što se nakon toga desilo.

Naime, devetnaest sekundi bilo je do kraja utakmice, a Norveška je imala loptu za napad, te su dogovorili šta da rade.

Čuvali su loptu, a sudije su nakon nekoliko sekundi podigle ruku za pasivan napad, te se očekivalo da Norvežani krenu u završnicu akcije.

Oglasi

Međutim, iako je put prema golu bio čist, reprezentativci Norveške su htjeli dalje čuvati loptu, a sudije su im je oduzele.

Na semaforu je ostalo još četiri sekunde, a to je bilo dovoljno da Španija postigne gol za izjednačenje i izbori produžetak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon dva produžetka Španci su ostvarili pobjedu i izborili prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva.

Zaista se mora priznati da nešto slično ovome dugo nije viđeno u dvoranama, te će ova utakmica ostati upisana u historiju Svjetskih prvenstava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti