HMRK Zrinjski odustao od Premijer lige
Rukometaše Zrinjskog nećemo u idućoj sezoni gledati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Potvrđeno na sjednici u Sarajevu

HMRK Zrinjski odustao od Premijer lige

U Sarajevu je danas održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH na kojoj se raspravljalo o broju klubova te o sustavu takmičenja.

Izvjesno je da rukometaši mostarskog HMRK Zrinjski u nadolazećoj sezoni neće nastupati u Premijer ligi a razlog je jako loša financijska situacija u klubu. 

To znači da će i zvanično u ligi ostati Slavija, a da će iz Federacije BiH u Premijer ligu BiH ući i Iskra i Sloboda. Mostarski rukometaši su prije dvije godine osvojili Kup Bosne i Hercegovine a gostovanja u Mostaru bila su težak zalogaj za sve momčadi u državi.

Raspad mostarskog Aluminijskog kombinata, jednog od klupskih sponzora, vjerojatno je jedan od razloga istupanja Plemića no oni malo bolje upućeni znaju da su u mostarskom klubu i otprije krize s posrnulim gospodarstvenim gigantom vladali financijski problemi. 

Top Komentari

mile90
kakav crni aluminij, otišo ppd, a ima jači sportova u gradu. doduše moglo se izgurat al ko će nahranit pušića,mandarića i sl, gdje su mogli zatvorili vrata guzicom, još se spajdašili s onim telom iz čapljine.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi