Upitno sudjelovanje HMRK Zrinjski u Premijer ligi BiH naredne sezone
Prošle sezone ostvarili jako dobar rezultat.

Finansijski razlozi su u pitanju

Upitno sudjelovanje HMRK Zrinjski u Premijer ligi BiH naredne sezone

E. Oštraković

Prošle sezone je HMRK Zrinjski imao jako dobru sezonu, te se i u sezoni koja dolazi očekivao još jedan dobar rezultat.

Iako su afirmisali veliki broj rukometaša, te ostvarili jako dobre rezultate, upitno je sudjelovanje Zrinjskoj u Premijer ligi BiH u narednoj sezoni.

Povodom ovog na Zvaničnoj Facebook stranici HMRK Zrinjski izdato je saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

"Na sjednici Upravnog odbora HMRK Zrinjski Mostar održanoj 6.8.2019 godine Upravni odbor je raspravljao o sezoni 2019/20 i nastupu prve ekipe u rukometnoj Premijer ligi BiH, te je zaključeno sljedeće:

Unatoč odličnim rezultatima koje je HMRK Zrinjski Mostar ostvario u posljednjih nekoliko sezona te afirmaciji velikog broja rukometaša Mostara i cijele Hercegovine, trenutno ne postoji širi javni interes lokalne zajednice za potporu i održavanje rukometa u gradu Mostaru.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Obavještavamo igrače, navijače, prijatelje HMRK Zrinjski Mostar te cjelokupnu javnost da je zbog nedostatka osnovnih financijskih sredstava upitno sudjelovanje u rukometnoj Premijer ligi BiH sezona 2019/20.

Zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se našao naš Klub, Upravni odbor je zaključio da će u narednom periodu sazvati izvanrednu Skupštinu HMRK Zrinjski Mostar koja će odlučiti o budućnosti Kluba." stoji na zvaničnoj stranici, a u potpisu je Upravni odbor HMRK Zrinjski Mostar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi