HMRK Zrinjski uvjerljiv u Metkoviću

Pripremna utakmica

HMRK Zrinjski uvjerljiv u Metkoviću

Rukometaši HMRK Zrinjski u utorak su odigrali prvi pripremni susret u 2019. godini. Izabranici Zdravka Medića gostovali su kod RK Metković te upisali uvjerljivo slavlje 34:39 (14:19).

Plemići su tokom cijelog susreta držali rezultatsku prednost, a na kraju su se u strijelce upisali svi igrači koji su upisali minutažu. Treba istaknuti ozbiljan pristup utakmici, kao i iskazanu borbenost koja je okrunjena s dobrom igrom u obrani te odličnom napadačkom realizacijom.

Zrinjski je do pobjede predvodio Marijan Šaravanja sa sedam pogodaka, po pet su upisali Bošković i Doko, Mandarić i Ivanović postigli su po četiri, Perić, Grgić i Babić po tri, Marić i Džeba dva te Vučina jedan pogodak.

Na vratima je odličan bio Željko Kozina, a na kraju i Sergio Džidić. Nakon obranjenog sedmerca, povredu koljena je zadobio Ante Grbavac, a težina iste znat će se danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi