Mladen Bošković: Poletnija smo i brža momčad, možemo do pobjede u Derventi
Rukometaši HMRK Zrinjski nadaju se da se trijumfom u Derventi mogu priključiti borbi za doigravanje.

Krilo Plemića uoči gostovanja u Derventi

Mladen Bošković: Poletnija smo i brža momčad, možemo do pobjede u Derventi

U redovima HMRK malo se lakše diše poslije nedavne pobjede nad MRK Goraždem no vremena za predah nema. Ekipa je već jutros otputovala u Derventu gdje ih čeka utakmica 12. kola s domaćinom koja je bila odgođena proteklog vikenda radi vremenskih neprillika u Bosni i Hercegovini.

Jedan od kreatora pobjede nad Goraždanima bio je Mladen Bošković koji se nakon silnih odlazaka iz HMRK Zrinjski prometnuo u jednog od vođa ovog mladog tima. Ovo sjajno desno krilo je najveća uzdanica trenera Pušića a pred težak meč u Derventi koji bi Plemićima mogao puno toga donijeti za SportSport.ba Bošković kaže slijedeće:

"Igramo s timom koji je trenutno iza nas na prvenstvenoj ljestvici no to nas ni u kom slučaju neće zavarati ni uljuljati u neku opuštenost. Kao i nama i Derventi su bodovi nasušno potrebni pa se idemo "potući" s njima i vidjeti tko je bolji u ovom trenutku. Bilo bi jako lijepo ovu polusezonu okončati pobjedom. Mislim da smo poletnija, mlađa i brža ekipa od njih i ako se dobro posložimo u obrani mislim da možemo doći do pobjede koja bi nam mnogo značila" - rekao je za SportSport.ba rukometaš HMRK Zrinjski Mladen Bošković.

Utakmica između Dervente i Zrinjskog igra se večeras u 19h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi