Bivši selektor Hrvatske tajno pregovarao sa klubom, pa dobio otkaz

Nevjerovatna situacija

Bivši selektor Hrvatske tajno pregovarao sa klubom, pa dobio otkaz

Esmer Oštraković

Nakon što je prije nekoliko mjeseci dobio otkaz na klupi rukometne reprezentacije Hrvatske, Hrvoje Horvat ostao je bez posla i u Wetzlaru.

Nakon nepuna četiri mjeseca uprava Wetzlara odlučila je da se zahvali Horvatu koji je tako ostao bez posla.

Kako stoji u saopštenju Horvat je tajno pregovarao sa drugim klubom, a to su shvatili u Wetzlaru i odlučili su se na ovaj potez.

Za njih je to narušavanje povjerenja, te je bivši selektor Hrvatske zbog toga dobio otkaz u klubu u kojem je radio.

Kada je riječ o njegovom sada već bivšem klubu oni se nalaze na 16 mjestu na tabeli, te im slijedi borba za opstanak u ligi.

"Wetzlar, trenutno 16. klub rukometne Bundeslige, razišao se sa glavnim trenerom Hrvojem Horvatom. On je u večernjim satima obavijestio klub da je prihvatio ponudu drugog inozemnog kluba za iduću sezonu. To je za nas znak apsolutnog nepovjerenja. Dogovorili smo se da je cilj završiti sezonu tako što ćemo ostati u ligi, a onda razgovarati o budućnosti", stoji u saopštenju, te se još navodi:

"Horvat je prkršio dogovor svojom odlukom, te je iz tog razloga jednoglasno donesena odluka o prekidu saradnje sa Horvatom", kaži iz Wetzlara.

Klub će u narednom periodu sa klupe predvoditi Jasmin Čamdžić i Filip Mirkulovski, dok ne bude pronađena zamjena za Horvata.

Wetzlar u četvrtak gostuje u Goppingeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti