Hrvati oduševili sve: Nijemci ostali bez teksta kada su ušli u svlačionicu Kauboja

Očistili smeće

Hrvati oduševili sve: Nijemci ostali bez teksta kada su ušli u svlačionicu Kauboja

E. Čaušević

Rukometaši Hrvatske sinoć su pobijedili Island sa 31:27 u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

Kauboji su uspjeli u veoma napetoj završnici da dođu do pobjede iako je Island odigrao veoma dobar meč. O selekciji Hrvatske priča se i nakon meča, a u centru pažnje nalazi se svlačionica u kojoj su bili izabranici Line Červara.

Naime, rukometaši Hrvatske su se pohvalili nakon meča stanjem svlačionice jer su pokupili smeće i ostavili ju u odličnom stanju. Oni su dobili velike pohvale i od njemačke javnosti koja ih je uporedila s fudbalerima Japana koji su na Mundijalu u Rusiji na isti način oduševili javnost.

U ludoj utakmici Hrvatska uspjela slomiti otpor nezgodnog Islanda

Hrvatska je ranije uglavnom dobijala Island na velikim takmičenjima, no večeras su Kauboji imali velikih problema u svom prvom meču na SP-u u Njemačkoj i Danskoj, barem u prvih 55 minuta, a onda su se raspucali i ostvarili vrijednu pobjedu.

Na početku se igralo gol za gol, da bi Islanđani uspjeli prvi put doći na plus dva (11:9) sredinom prvog poluvremena, imali su i plus tri, ali Hrvatska na odmor odlazi sa prednošću 16:14.

Hrvatski rukometaši su imali i plus četiri u nekoliko navrata, kontrolisali su situaciju na tereu, a onda Island kod 21:22 spravi seriju i stiže do preokreta, ali bilo je evidentno da nas do kraja čeka velika borba.

Island je tijesno vodio, ali je Cindrić u 52. minuti petim golom donio Hrvatskoj 26:26, a nakon nove maestralne odbrane Šege, naši susjedi dobili su novu šansu da preuzmu vodstvo. Iako su Hrvati imali jedan bezidejni napad, Stepančić više sretno nego spretno zabija gol, osmi večeras i Hrvatska je povela 27:26.

Nakon time-outa islandskog selektora, Islanđani griješe, a Horvat na kraju koristi zicer za plus dva na pet minuta prije kraja meča. Nakon gola Cindrića za plus tri, bilo je jasno da Island više nema šansi protiv na vrijeme probuđene Hrvatske.

Islanđani jednostavno nisu mogli da postignu gol, skoro 10 minuta su bili zaključani, nemoćni, pa je ishod bio jasan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Stepančić je predvodio Hrvatsku sa osam golova, Cindrić je postigao šest, briljirao je i Šego na golu, pet golova postigao je Horvat. Palmarsson je na drugoj strani postigao sedam golova, pet je dodao Jonsson, kao i Gunnarsson.

U grupi B pored Hrvatske i Islanda su još Makedonija, Španija, Bahrein i Japan.

Top Komentari

Chupy
Ma hrvati su fini kada pobjedjuju, kada ga puse onda tek pokazu pravo lice.
60 0
Arnel925
Ja navijam uvijek za hrvatsku to su naša braća. Ne mislim na pojedine HDZ Hrvate oni su svabe porijeklom
1 57

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi