"Kraljice šoka" ostale u igri: Ćamila u izolaciji, u sastav uskočila bivša igračica Gruda

Savladale Argentinu

"Kraljice šoka" ostale u igri: Ćamila u izolaciji, u sastav uskočila bivša igračica Gruda

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske u prvm kolu druge grupne faze Svjetskog prvenstva u Španiji savladala je Aregntinu sa 28:22.

Hrvatske reprzentativke su povele od samog početka i prednost znalački čuvale do konačnih 28:22.

Za "kraljice šoka" to su bili prvi bodovi u drugoj fazi, obzirom da nisu prenijeli bodove iz prve grupne faze.

Hrvatsku je do trijumfa predvodila Stela Posavec sa osam golova po četiri su postigle Katarina Ježić i Ana Debelić. Kod Argentine raspucane su bile Cavo i Mendoza sa po pet pogodaka.

Hrvatska se probila na treće mejsto u grupi, a očekuju je još mečevi protiv Austrije i Španije. Ako se rezultati poklope, Hrvatice bi protiv Španije mogle igrati odlučujući meč za ulazak u četvrtfinale.

Ni danas u sastavu nije bilo Ćamile Mićijević zbog koronavirusa. Jedna od najboljih evropskih rukometašica je trenutno u izolaciji kao i saigračica Dora Krsnik, tako da je selektor Šoštarić za drugi krug u sastav uvrstio bišvi igračicu Gruda Gabrijelu Gudelj.

Top Komentari

Husrefbeg22
to je reprezentacija BiH koju su susjedi prigrabili sebi. Bastavlja se drumska hajducija iz vrjemena HVO.
4 1
pero98
Bravo cure. Idemo dalje.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi