Hrvati napadaju vizu za Pariz: Sigurdsson objavio konačan spisak za kvalifikacioni turnir
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Plasman na Olimpijske igre glavni cilj

Hrvati napadaju vizu za Pariz: Sigurdsson objavio konačan spisak za kvalifikacioni turnir

H. Zilić

Rukometnu reprezentaciju Hrvatske očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, a na ovaj turnir Hrvatska ide sa novim selektorom i prvi put od nezavisnosti to će biti stranac na klupi.

Nedavno je za selektora Hrvatske postavljen slavni Islanđanin Dagur Sigurdsson pred kojim je odmah veliki izazov.

Hrvatska svake Olimpijske igre kao cilj ima plasman na završni turnir, tako će biti i ovaj put i sigurno da bi sve osim odlaska u Pariz bilo neuspjeh.

Sigurdsson je objavio konačan spisak rukometaša za koje računa na kvalifikacionom turniru.

Vizu za Parzi pokušat će izboriti: Dominik Kuzmanović (Nexe), Matej Mandić (Zagreb), Kristian Pilipović (Schaffhausen), Marin Jelinić (Pick Szeged), Lovro Mihić (Wisla Plock), Filip Glavaš (Zagreb), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Domagoj Duvnjak (Kiel), Igor Karačić (Kielce), Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt), Filip Vistorop (Ballingen), Zvonimir Srna (Zagreb), Tin Lučin (Wisla Plock), Jakov Gojun (Zagreb), Marko Mamić (Leipzig), Ivan Martinović (Melsungen), Mateo Maraš (Tatabanya), Luka Lovre Klarica (Zagreb), Marin Šipić (Kriens), Veron Načinović (Montpellier) i Nikola Grahovac (Ballingen).

Pomenuti kvalifikacioni turnir se igra u njemačkom Hannoveru krajem ove sedmice, a pred Hrvatima nije lagana grupa.

Oglasi

Hrvatski rukometaši će igrati protiv Austrije 14. marta, domaćina Njemačke 16. marta i na kraju protiv Alžira 17. marta.

Dvije najbolje reprezentacije iz grupe osigurat će vizu za Pariz, a jasno je da će Hrvatima kključni dueli biti protiv Austrije i Alžira, ako se uzme u obzir da je domaćin Nejmačka favorit grupe na papiru.

Islandski trener sa velikom dozom optimizma dočekuje svoj prvi izazov na klupi Hrvatskei vjeruje i odlaza na Olimpijske igre.

"Atmosfera u ekipi je pozitivna. Vlada dobra harmonija i prijateljsko okruženje. Dobro je što svi žele igrati i osjeća se da je pred nama iznimno uzbudljivo razdoblje koje za nagradu donosi nastup na Olimpijskim igrama u Parizu", rekao je Sigurdsson i dodao:

"Bez obzira igra li neko pet minuta ili sve utakmice moramo ostati zajedno. Popis sam napravio na temelju gledanih utakmica na EP-u, ali i kratkih bilješki koje sam imao. Ovo je moje mišljenje za turnir koji nam slijedi i nije ciljano spisak koji će biti budućnost ove reprezentacije."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi