Evropska bronza nije slučajnost: Ćamila Mičijević srušila svjetske prvakinje
FOTO: EPA

Hrvatske rukometašice odigrale sjajan meč

Evropska bronza nije slučajnost: Ćamila Mičijević srušila svjetske prvakinje

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske lagano dokazuje da evropska bronza nije splet slučajnih okolonsti.

Hrvatska će očigledno u budućnosti igrati ozbiljnu ulogu u ženskom rukometu, a to su dokazale i sinoć, kada su savladale aktuelne svjetske prvakinje selekciju Nizozemske rezultatom 24:23.

Utakmica je odigrana u sklopu HEP Croatia Cupa.

Nizozemska je bolje otvorila, imale su tri razlike sredinom prvog poluvremena, ali Hrvatska je sjajnom serijom od 6:0 na odmor otišla sa rezultatom 13:10.

U drugom poluvremenu također dosta uzbuđenja, a Nizozemska je imala napad za izjednačenje u posljednjim sekundama meča, međutim nisu iskoristile.

Hrvatsku je do trijumfa predvodila sjajna Ćamila Mičijević sa sedam golova i nekoliko sjajnih asistencija. Na golu je briljirala i Tea Pijević sa 13 uspješnih intervencija.

Top Komentari

Pajver
Baš joj fino stoji ovaj sveti Hrvatski dres. Bravo za naše cvijeće
4 6
Alfred
Zaboli nas ona stvar za Ćamilu.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi