Dagur Sigurdsson objavio spisak Hrvatske za Olimpijske igre u Parizu
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nema Karačića

Dagur Sigurdsson objavio spisak Hrvatske za Olimpijske igre u Parizu

Eldar Ganibegović

Islandski stručnjak i selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, Dagur Sigurdsson, objavio je spisak igrača na koje računa za Olimpijske igre u Parizu. 

Olimpijada je na rasporedu od 26. jula do 11. augusta 2024. godine. Na spisku selektora Hrvatske nalazi se 20 igrača, a trojica će morati otpasti sa spiska, dok se za utakmicu može prijaviti njih 14.

Sigurno najveće iznenađenje je to što nije pozvan Igor Karačić, a na srednjem vanjskom su tu Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak.

Golmani: Matej Mandić (Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), Filip Ivić (Chambery), Sandro Meštrić (Kielce)

Lijeva krila: Marin Jelinić (Pick Szeged), David Mandić (Melsungen)

Desna krila: Mario Šoštarić (Pick Szeged), Filip Glavaš (Zagreb)

Oglasi

Lijevi vanjski: Marko Mamić (Leipzig), Zvonimir Srna (Zagreb), Tin Lučin (Wisla Plock), Josip Šarac (Goppingen)

Srednji vanjski: Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt), Domagoj Duvnjak (Kiel)

Desni vanjski: Ivan Martinović (Melsungen), Luka Lovre Klarica (Zagreb), Mateo Maraš (Tatabanya)

Pivoti: Veron Načinović (Montpellier), Marin Šipić (Kriens-Luzern), Nikola Grahovac (Balingen)

"Izabrao sam ovih 20 igrača koji kreću u pripreme za Olimpijske igre. Moje razmišljanje je išlo u smjeru pronalaska balansa između napada i obrane. Birao sam one koji su korisni u oba pravca. Znamo da samo 14 igrača možemo imati u sastavu za utakmicu, trojica još idu u Pariz, ali su rezerve. Vidjeli smo u zadnjim utakmicama s Norveškom i Danskom da je teško imati promjene napad-obrana i obrnuto.

Ovih dvadeset igrača kreće u pripreme, nadam se da će svi biti spremni, da neće biti dodatnih promjena, ali naglašavam da imamo još petnaest igrača koji su na širem popisu i uvijek mogu biti konkurentni u bilo kojem trenutku te da ih možemo tijekom priprema pozvati ako se za to ukaže potreba.

Imamo jaku momčad, vjerujem u njih i vjerujem da će svi pokazati najbolje od sebe, da će doći svježi i spremni za početak priprema 25. 6., kad se kreće s prvim ciklusom u Prelogu. Radit ćemo u tom periodu na podizanju fizičkih potencijala, a i na taktici, dok ćemo na kraju prve faze imati i testnu utakmicu s Egiptom. U drugi ciklus u Opatiji planiramo krenuti sa 17 imena koja će Hrvatsku predstavljati na OI-ju u Parizu", rekao je selektor Hrvatske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi