Hrvatski rukometaši slavili protiv Španije, revanš za četiri dana

Pripremne utakmice

Hrvatski rukometaši slavili protiv Španije, revanš za četiri dana

Edmir Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija savladala je Španiju sa 31:28 u pripremnoj utakmici koja je odigrana u Poreču.

U reprizi finala Evropskog prvenstva, koje je igrano u januaru prošle godine, Hrvatska je slavila protiv Španije i tako pokazala da je spremna za nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu od 13. januara.

U rosteru Hrvatske nije bilo povrijeđenih Šege, Karačića i Štrleka, dok su mladi rukometaši poput Martinovića i Jaganjca dobili priliku.

Španija je povela s 3:1 i imala napad za plus četiri, ali je onda Hrvatska preokrenula i povela s 5:4, a do kraja je održavala vodstvo i ostvrila trijumf.

Mandić i Cindrić su bili najefikasniji kod Hrvatske s po pet pogodaka, Šebetić je postigao četiri, a Duvnjak tri gola. Alex Dujshebaev je postigao šest golova za Španiju, a Fernandez četiri.

Revanš će dvije selekcije za četiri dana odigrati u Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi