Kauboji se spremaju za Svjetsko prvenstvo: Može li Hrvatska do medalje?
FOTO - EPA

Pripreme u Poreču

Kauboji se spremaju za Svjetsko prvenstvo: Može li Hrvatska do medalje?

Adnan Beganović

Uskoro počinje Svjetsko prvenstvo za rukometaše na kojem će učestvovati i Hrvatska. Iako Kauboji nisu u krugu favoritia za medalju, uvjereni su da mogu pomrsiti konce mnogima.

Rukometna reprezentacija Hrvatske priprema se za Svjetsko prvenstvo koje se od 11. do 29. januara igra u Švedskoj i Poljskoj.

Iako Hrvatska na Svjetsko prvenstvo odlazi bez imperativa, izabranici Hrvoje Horvata uz malo sportske sreće mogu se uključiti u borbu za visok plasman, a u sklopu priprema u Poreču će odigrati dva prijateljska susreta i to protiv Sjeverne Makedonije i Izraela.

Svjestan je hrvatski selektor važnosti prvog meča sa Egiptom, ali ističe da on i njegovi izabranici još ne misle na taj susret.

"Ne mislimo još uvijek na taj susret. Dali smo prednost našoj izvedbi. Respekt je maksimalan, kao i protiv svakog narednog protivnika. Utakmica jeste bitna, može usmjeriti prvenstvo, ali ne mora biti presudna", rekao je Horvat za Sportske novosti i dodao:

"Da li postoji pritisak? Svi smo mi svjesni toga, pritisak se stvara ponaosob u glavama. Momci su svjesni koliko je važno ovo takmičenje, ne bježe od odgovornosti. Imamo visok rejting u svjetskim okvirima i tako će ostati".

Oglasi

Sa Kaubojima je iz Zagreba za Poreč krenuo i iskusni Domagoj Duvnjak, koji smatra da je od velike važnosti završiti pripreme bez povreda.

"Biće naporne pripreme, dosta fizike fizike i trčanja, no važno je da ostanemo zdravi i odigramo dobar turnir. Dobri smo, nedostaje nam mnogo igrača, ali ne trebamo tražiti alibi", istakao je Duvnjak.

"Moramo naći pozitivnu atmosferu, hemiju i da to onda prenesemo na teren. Biće teško, zahtjevno jer ne znamo sve o sebi, ali vjerujem da nas s pozitivnom atmosferom može mnogo toga pogurati naprijed".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Osim sa Egiptom, Hrvatska će u Grupi G snage odmjeriti sa Sjedinjenim Američkim Državama i Marokom, a u slučaju da bude među tri prvoplasirana u drugoj rundi će se sastati sa tri najbolje ekipe iz Grupe H (Danska, Belgija, Bahrein i Tunis).

Za Hrvatsku će na Svjetskom prvenstvu igrati:
golmani: Kuzmanović, Slavić, Šunjić,
lijeva krila: Jelinić, Mihić,
desna krila: Glavaš, Kraljević,
pivoti: Musa, Šipić, Grahovac, Šušnja,
lijevi vanjski: Srna, Šarac, Severac, Gojun.
srednji vanjski: Duvnjak, Cindrić, Karačić.
desni vanjski: Martinović, Klarica, Šebetić.

Top Komentari

Komšije navijamo da budete što gori i da ispadnete što je ranije moguće.Uz Božiju pomoć!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi