Hrvatski Mister turizma nova nada Line Červara

Vranješov suigrač u Tatabanyi

Hrvatski Mister turizma nova nada Line Červara

Selektor reprezentacije Hrvatske, Lino Červar, izabrao je sastav za duele sa Švedskom petog i sedmog aprila u Esklistuni i Norkopingu.

Na spisku se nalazi 18 igrača, a među imenima koja nisu dobijala šansu u prethodnom periodu tu su golman Bukurešta, Mate Šunjić i desni bek Tatabanje, Jakov Vranković.

Zanimljiva je priča oko Jankovića, suigrača našega Vladimira Vranješa. Za njegovo ime sigurno ćete u budućnosti još čuti. Iako rukomet igra već neko vrijeme, pozornost medija osigurao je nakon što se našao na širem spisku Červara za Evropsko prvenstvo i to nakon što se 2016. natjecao na izboru za mistera turizma. Ne samo natjecao, već i pobijedio.

"Igram rukomet za Dinamo Bukurešt, imao sam slobodno pa sam se prijavio na izbor. Trudio sam se i, eto, pobijedio", rekao je svojevremeno za tportal.hr nakon što se okitio lentom na izboru za najljepše lice turizma

Svestrani 25-godišnjak svojedobno je gajio i političke ambicije. Vranković je, naime, bio član mladeži splitskog HSLS-a. Iako ne krije svoje liberalno opredjeljenje, priznaje kako se politikom ne namjerava baviti u budućnosti.

A da je inteligentan govori i to da je završio tri godine na Kineziološkom fakultetu u Splitu te dobio diplomu stručnog prvostupnika za trenera kondicijske pripreme sportaša.

Pozvani igrači:

Ivan Stevanović – Kadetten Schaffhausen
Mate Šunjić – CSM Bucuresti
Zlatko Horvat – PPD Zagreb
Josip Božić Pavletić – PPD Zagreb
Manuel Štrlek – PGE Vive Kielce
Lovro Mihić – Orlen Wisla Plock
Željko Musa – SC Magdeburg
Marino Marić – MT Melsungen
Ilija Brozović – TSV Hannover-Burgdorf
Marko Mamić – PGE Vive Kielce
Halil Jaganjac – Metalurg
Stipe Mandalinić – Füchse Berlin
Luka Cindrić – Vardar
Igor Karačić – Vardar
Domagoj Pavlović – PPD Zagreb
Luka Stepančić – Paris Saint-Germain Handball
Jakov Vranković – Grundfos Tatabánya KC
Domagoj Duvnjak – THW Kiel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi