Červar: Nikada prije nije bilo toliko uvreda

Selektoru Hrvatske smetaju uvrede

Červar: Nikada prije nije bilo toliko uvreda

E. Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras je savladala Norvešku sa 32:28, te je tako napravila veliki korak prema polufinalu Evropskog prvenstva.

U Areni je pala moćna Norveška i Hrvatska je konačno, čini se, uhvatila pravi ritam, a selektor Lino Červar tvrdi da nikada nije dobio toliko uvreda kao ovih dana.

"Igrali smo moderno i prve dvije utakmice koje smo slabije odigrali, ali Šveđani su nas uhvatili na spavanju. Nikad u mojoj zemlji nisam dobio toliko uvreda kao u zadnjih nekoliko dana. To mi rade cijelu karijeru, to je kod nas normalno. Ni ja nisam svetac i ja griješim, ali treba biti dostojanstva. No, jako sam osjetljiv na uvrede. Što god kažem mi proturiječe", kazao je Červar.

"Ne smijemo pasti u euforiju, moramo ostati stajati čvrsto na zemlji. Ovo je bila velika pobjeda, ali ništa mi još nismo napravili. Ovakva fantastična večer nas ohrabruje, ali ponavljam, ništa mi još nismo napravili. Francuzi imaju tog Karabatića, o njemu jako ovise i ako njega zaustavimo...", zaključio je Červar.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Junak Hrvatske večeras je bio golman Ivan Stevanović sa 14 odbrana, dok je Manuel Štrlek zabio šest golova, jedan više od Luke Cindrića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi