Červar napušta kormilo? "Hrvatska i bez mene ima budućnost"

Červar napušta kormilo? "Hrvatska i bez mene ima budućnost"

Rukometna reprezentacija Hrvatske nije ispunila cilj i ušla u borbu za medalju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Hrvatskoj je u prepunoj zagrebačkoj "Areni" bio dovoljan i remi za prolaz u polufinale, međutim aktuelni prvaci svijeta nisu kalkulirali i savladali su Kauboje sa 30:27 (19:13).

Izvjesno je da će biti promjena na klupi Hrvatske, a Lino Červar je sam najavio odlazak.

“Tačno je da imam ugovor do kraja ovog prvenstva, vodio sam reprezentaciju 166 puta i stvarno se nisam štedio. Naravno da i bez mene hrvatski rukomet i reprezentacija imaju budućnost. Vjerujem da u Hrvatskoj postoje stručni ljudi koji mogu nastaviti niz odličja, a ja ću podržati novog selektora”, poručio je Červar nakon poraza od Francuske na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Doduše, uvijek postoji mogućnosti da mu Hrvatski rukometni savez ponudi novi ugovor, ali sudeći prema prošlosti teško je u ovom trenutku zamisliti takav scenarij.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi